про поліцію. призначення..

Хто призначається, а хто обирається…

Якщо картинка з якої починається ця публікація навіює на Вас похмурий настрій – забудьте про неї. До побудови органів Національної Поліції місцевого самоврядування, вона жодного відношення не має!

Отже, як все відбувається насправді, все-ж: кого громада обирає? Хто, ким призначається і затверджується?

Все дуже просто! Отже:

1. Координаційну Раду Національної Поліції місцевого самоврядування (її склад) обрали ініціатори Програми: керівники-делегати Громадських організацій України, що є підписантами  Угоди «Про взаємодію та співпрацю в ім`я захисту інтересів територіальних громад та створення громадського правозахисного органу «Національна Поліція місцевого самоврядування в Україні». Розподіл посад в комісіях серед членів Координаційної Ради здійснюється зважаючи на кваліфікацію(!!!) кожного з учасників процесу. Координує цю справу Голова Координаційної Ради. Після визначення всіх кандидатів, за поданням Голови КР, всіх поіменно, за посадами – затверджує Президія МГО «Міжнародна Служба Порятунку (Police) 911» (Протокольне рішення).

2. Голова Служби Шерифів (мається на увазі найстарший Шериф на Землі (Київщина, Черкащина, Одещина, Закарпаття чи інша офіційно-розподілена адміністративна територія-земля) – кандидатура пропонується Координаційною Радою. Затвердження кандидатури здійснюється за поданням Голови КР Президією МГО «Міжнародна Служба Порятунку (Police) 911» (Протокольне рішення). Головне завдання Голови Служби Шерифів – допомога і сприяння Окружним Шерифам у здійсненні їх діяльності, контроль за дотриманням норм Закону і правил їх звітності громадам і Координаційній Раді. Приймає пропозиції та скарги від громад щодо роботи Окружних Шерифів ввіреної йому Землі, доводить інформацію до відповідних комісій Координаційної Ради тощо. Фактично, Голова Служби Шерифів – повноправний представник Координаційної Ради на території Землі. Затверджується терміном на 3 роки.

3. Окружний Шериф – кандидатура пропонується громадою, що мешкає на території Округу. Частіше всього, громада пропонує кількох кандидатів. Їх відбір (за професійною придатністю) здійснює Кваліфікаційна Комісія Координаційної Ради, і результати профвідбору доводяться громаді. Кандидат в Окружні Шерифи затверджується за поданням Голови КР Президією МГО «Міжнародна Служба Порятунку (Police) 911» (Протокольне рішення) строком на 3 роки, з можливістю його дострокового переобрання!

4. Помічник Окружного Шерифа – обирається та подається на розгляд Окружним Шерифом. Кандидат на цю посаду також перевіряється   Кваліфікаційною Комісією Координаційної Ради.  Затверджується за поданням Голови КР Президією МГО «Міжнародна Служба Порятунку (Police) 911» (Протокольне рішення) строком на 3 роки, з можливістю його дострокового усунення з посади за його невідповідності до вимог займаної посади! Помічник Окружного шерифа – єдиний помічник Шерифа у його роботі. Найчастіше (за закордонним досвідом), Окружний Шериф бере у свої помічники тах громадян, яких спільно з ним громада висувала на посаду Окружного Шерифа). Кількість Помічників Шерифа Округу визначається зважаючи на величину Округу де мешкає громада, кількість його мешканців, чи кількості громадян, які регулярно відвідують Округ, наявності потенційно небезпечних об`єктів (дороги, річки, промислові об`єкти, виробництва, лісопаркові зони тощо). Нормативи – звичайно-ж є!

5. Все!!! Ніяких інших пропозицій немає і не може бути!!! Координаційна Рада допомагає громадам у виборі і слідкує за діяльністю Окружних Шерифів, а ті в свою чергу, разом зі своїми Помічниками, здійснюючи представницькі від громади інтереси – відповідно до Українського Законодавства захищають права і свободи громад та їх громадян на території свого Округу!

 

Ось такий вигляд має принципова схема Національної Поліції місцевого самоврядування:

Про те, обраний громадою Окружний Шериф і його Помічники – відразу не приступають до своїх обов`язків! Спочатку вони вчаться бути представниками і захисниками прав і свобод своїх громадян. Але, про це – у наступних публікаціях!

 

Матеріал підготував: член Координаційної Ради Національної Поліції місцевого самоврядування, Павло Диба.

джерело займ без отказа

Comments are closed.