Позачергова сесія 11.05.2012

https://borova.org/?p=4382

..відбулася сесія. Позачергова. Коротенька. Одне питання вирішували: внесення змін до місцевого бюджету. А потім, після її закінчення розпочалися дебати, де і було саме цікаве. Традиційно прості питання, у процесі обговорення, виявились не дуже простими.
..перше, як завжди, це “рокіровки” коштів під потреби з бюджету. Дірок більше ніж можливостей їх полатати, тому постійно треба десь щось забирати, аби десь щось докласти. Складається враження кипучої дії при незначних досягненнях. Як в “бородатому” прислів’ї, де головне не війна, а маневри…
..заплановані кошти треба витрачати за планом, тоді їх вистачить, а на що не вистачить – запланувати на майбутнє. Тут все просто. Але в житті завжди є моменти, коли треба переполовинити, і тд. Тому жодна справа, яка має гарну ідею, завжди погано закінчується в реалізації за браком коштів.
..якщо є кошти на “культуру”,бо саме так запланували, залищити їх культурі. А там де дірки в дорозі чи труби гнилі- треба запланувати на ремонт в майбутньому. І все це робити спокійно і розважено, а не за броунівським рухом, як воно виходить..

..про борги: борги за ремонт доріг – то окрема “пісня”! Багато деталей стає відомо тільки зараз, і саме розуміння ситуації, її початок і наступні події. Перевищення повноважень, то дрібниці, які приводять до недрібних ускладнень в майбутньому. Чисто по-людські усім жалко тих роботяг, що наклали свій асфальт на наші шляхи, а потім чекали оплати. Але чогось дуже багато різних моментів з порушеннями домовленностей і пікантних деталей в сумах оплат. Варто переглянути відео, де точка зору підрядника і замовника добре зрозуміла, але розбивається в друзки при вагомих аргументах опонента…
..про організаційні моменти: відсутність друкованих матеріалів з обговорюванними цифрами та сферами затрат змусили підняти питання про їх своєчасне надання депутатам..
..про екологію: тема була зачеплена, але розвиток її вирішили перенести на наступну сесію…
..про дивний захід в центрі селища: релігійна громада звернулась з проханням надати їй дозвіл на проведення власного урочистого заходу не на звичному всім місці, на стадіоні у парку, а посеред дороги загального користування. У вечір суботи! В день Останнього дзвоника. З перекриттям шляхів автотранспорту спеціально найнятими загонами ДАЇ!!! І депутати погодились…
..про перманентні сварки: традиційно під час сесій було трохи перепалок та образ, але вони стали звичні, тому загальної теми не зіпсували..

..пс: перед початком сесії роздавали квитки “на Поплавського”, серед присутніх був ажіотаж, хай тепер жалкують ті, хто на сесії не ходить..
..пс2: голова селища заявив про готовність надати рішення усіх попередніх сесій для розміщення їх в інтернеті. Чекаємо..
..пс3: фраза сесії, можливо буде крилатою – “..хоть у Гваделупу платить, аби менше..”

..відео складається з 3 частин для зручності, бо довге..
1

2

3
получить займ на карту

Comments are closed.