ЗРІЗАНІ ДУБИ

..на території школи, в межах спортмайданчику, було зрізано декілька старих дубів. Сама подія не є надзвичайною, бо там дійсно були сухі та трухляві гіляки, але дивлячись по де-яких пнях та стовбурах вони здавалися цілком здоровими деревами. Розчищення аварійних дерев розпочали, бо нещодавно впала суха гілляка на шкільний забор, і трохи його погнула. Хвилювання за безпеку дітлахів було важливим, але чому замість розчищення сухих гілок зрізали цілі, і можливо здорові дерева?
..нижче фото і відео..

Аварійний сухостій, навислі над дротами та дахами дерева, трухлі стовбури – все це вимагає оперативного прийняття рішення і професійного втручання по усуненню небезпеки, а саме зрізанню дерев і гілок. В цьому випадку, як здаєтся, цілком достатньо було лише розчистити гілки та зняти один аварійний стовбур – він дійсно трухлявий на пні був. Але зрізали трохи більше…

..історична назва селища – Борова, однокоренева до слова бір (бор), що означає ліс. Старі дуби-велетні – то залишки того лісу, які мають вік по 100 років та більше, і їх бажано зберегти. Вони свідки історії, як то не банально звучить, і вони є прикрасою селища. Школа своє сторіччя існування з дубами на своєму подвір’ї пов’язує, на гербі листки дубові, на відео про школу у кадрі стоять дуби. І не одне покоління учнів виросло під їхніми могутніми кронами. А тепер…

.. Можливо дійсно, інакше зробити там неможливо, але скоро дерева всі спиляють…

..на прохання до повноважених осіб дати пояснення, було отримано відповідь про аварійний стан дерев. Було повідомлено про рішення комісії, яка оглянула дуби і винесла таке рішення. Що ці дії, це не самовільні рішення, і все законно. Можливо все так і є, і погодження існує, і його продемонструють до відома громади.

..а поки-що є обурені місцеві жителі, сусіди школи, що занепокоєні цим станом речей і вимагають іх припинення до повного пояснення ситуації.
..списки і фото додаються.

..коротке відео.

займ

Comments are closed.