Стрітення Господнє

Стрітення Господнє
На сороковий день належало здійснити священний обряд, предписаний в законі Божому. Від часу порятунку ізраїльських первістків від загибелі в ніч виходу євреїв з Єгипту кожного новонародженого первістка чоловічої статі приносили до Святилища для представлення перед Господом. При цьому батьки приносили в жертву однолітнього агнця і молодого голуба або горлицю. Якщо не було можливості принести агнця, приносили два голуба або дві горлиці.
Саме таку жертву принесли до храму батьки Ісуса. Їх зустрів старий священик на ім’я Сімеон. В своїх похилих літах він бажав тільки одного: побачити Христа Визволителя і, можливо, тужив, що помре раніше, ніж здійсниться ця всесвітня подія. Але Духом Святим йому було провіщено, що він не помре, доки не побачить Христа Господня.
І тепер Дух Святий привів його до храму для стрітення маленького Ісуса, Сімеон взяв Його на руки, воздав хвалу Богу і промовив: „Зараз відпускаєш ти раба Свого, Господи, як Ти і обіцяв, з радісним духом. Ось, очі мої побачили Спасителя, якого Ти поставив перед лицем всіх племен земних. Це Світ для освічення язичників, це – Слава для народу Твого Ізраіля.”
Виконавши все за законом Божим, Йосип і Марія повернулися до Віфлієму.
Свято Стрітення Господнього відзначається щорічно 15 лютого. займы онлайн

Comments are closed.